Sevap Srca Solidarnosti preplavila su Vlasotince!

Kako je ove godine trebalo da proslavimo novogodišnje i božićne praznike u jeku epidemije, odličili smo da sprovedemo kampanju ,,Sevap srca solidarnosti.’’ Pozvali smo sve sugrađane da se pridruže našoj akciji tako što će na svojim prozorima od novogodišnjih svetiljki napraviti srce. Ideja je bila da se naš grad ukrasi dobrotom, da svaka kuća bude ukrašena srcem solidarnosti koje će nositi iste poruke.

Naime, te poruke su poruke solidarnosti i zajedništva u teškim vremenima koja proživljavamo zajedno. Sevap srca solidarnosti značila su podršku obolelima od koronavirusa i njihovim porodicama, onima koji su na prvoj liniji odbrane i malim biznisima koji su u velikoj meri finasijski pogođeni ovom krizom.

Sevap srce solidarnosti na prozoru, takođe, bilo je način da jedni drugima čestitamo praznike koje nećemo moći da provedemo i proslavimo zajedno. Ukrašavanjem grada dobrotom hteli smo da se postaramo da godinu za nama ne pamtimo po pandemiji, bezobziru i nebrizi jednih za druge, već po najlepšim čovekovim osobinama – solidarnosti, humanosti i zajedništvu. Na ovaj način, bez kontakta, jedni drugima smo pružili psihičku podršku i podsetili se da smo u ovome svi zajedno.

Akcija je počela 15. 12. 2020. godine osvetljavanjem spomenika na Starom groblju Sevapovim logom za projekat ,,Sevap za praznike,’’ Sevap srcem solidarnosti i osvetljavanjem keja na Vlasini u crvenoj boji. Na ovaj način, želeli smo da ukrašavanje grada dobrotom započne sa jednog od najlepših mesta u našem gradu. Zatim se, od Starog groblja, dobrota širila gradom i preko šezdeset kuća ukršeno je Sevap srcem solidarnosti. U svakom delu grada građani su mogli da pronađu srce solidarnosti koje nosi poruke podrške.

Ovom akcijom ulepšali smo praznične dane, stvorili malo praznične  euforije, i, najvažnije, stvorili osećaj zajedništva. Iskoristili smo priliku da pozovemo naše pratioce da grad ukrase i dobrim delima, tako što će učiniti nešto dobro za svoje bližnje. Na ovaj način, nastavio se lanac darivanja, te je to bilo odlična uvertira za sledeći planirani humanitarni projekat ,,Sevap za praznike.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podržite rad udruženja donacijom na račun: 200-3157470101924-71 (https://sevap.org/doniraj/nacin-za-donaciju/)

Pratite naš rad na društvenim mrežama:

 

Facebook: https://www.facebook.com/sevaporg/

Instagram: https://www.instagram.com/sevaporg/

Website: https://sevap.org/