6. juna 2021. godine organizovano je tematsko veče poezije „Poezija i vino.ˮ Veče je bilo posvećeno Miki Antiću, povodom 35 godina od njegove smrti, koliko se navršava juna ove godine.


Cilj ove večeri je bio da uživamo u pesmama Mike Antića, kao i da upoznamo pravoga Miku, onoga koji je pisao pesme o ljubavi, detinjstvu, besmrtnosti, koji je slikao suncokrete i onoga koji je umro sa zlatnim prahom na rukama.

Ovo je treće veče poezije u organizaciji udruženja „Sevap.ˮ I ovoga puta, događaj je održan u kafiću „Parma,ˮ a četrdesetak gostiju je čitalo mnoge Mikine pesme, počev od onih koje je posvetio deci, pa sve do „Besmrtne.ˮ

Bilo je i mladih pesnika iz Vlasotinca koji su govorili svoje stihove, a najaktivniji gosti su nagrađeni flašom vina.

Mika Antić je rođen u Mokrinu 14. marta 1932. godine, a umro je 24. juna 1986. godine u Novom Sadu. Pored pisanja, bavio se i slikarstvom, novinarstvom i filmom. Mrzeo je biografije, ličile su mu na kalupe u koje nikada nije mogao, a ni želeo da stane. Nije voleo rastanke, branio je da mu čak i u poslednjem trenu drže govore. Autor je velikog broja zbirki pesama, a neke od najpoznatijih su sledeće: „Koncert za 1001 bubanj,ˮ „Horoskop,ˮ „Garavi sokak,ˮ „Pepeo dogorelih krila,ˮ „Hodajući na rukama,ˮ „Plavi čuperakˮ i mnoge druge.